Alle vi som jobber på Universets Kilde ønsker det beste for våre kunder, og å tilby den beste kundeservice. Vi har derfor en fornøydgaranti på samtaler fra 15 minutter med alle våre veiledere som er betalt med visa.

For å benytte fornøydgarantien må du avslutte samtalen med veileder etter få minutter. Du merker i løpet av få minutter om kjemien ikke stemmer, eller veileder ikke får deg inn. Her kan veileder også gi beskjed om de ikke får energien din inn. Du må gi beskjed innefor 5 min og legge på røret for å benytte denne garantien, ring sentralbordet og du vil få en ny veileder.

 

Garantien gjelder ikke:

Garantien gjelder ikke dersom man ikke gir beskjed til veileder at dette blir feil for deg og sitter ut hele tiden man har betalt for.

Garantien gjelder ikke dersom man ikke liker svaret veilederen kommer med. Man vil til tider kunne oppleve å få svar man ikke liker å høre eller ønsker når man ringer spåtjenester. Dette gir ikke rett til ny samtale.

Å spå i fremtid regnes av data og teletilsynet som underholdningstjeneste. Våre veiledere tar sin jobb seriøst og alvorlig, men til tross for dette har man ingen garanti for at spådommer blir riktig. En kunde kan velge å ta en annen retning i livet og utfallet på situasjonen blir dermed endret, eller så kan veilederen også ta feil.