Bildet er fra et overvåkningskamera på et sykehus.

Noen ganger hører vi lyder som ikke kan la seg forklare.

Noen ganger flytter ting på seg helt av seg selv.

Noen ganger forsvinner ting for så å dukke opp på de utroligste plasser.

Noen ganger endrer temperaturen seg en del uten noen skikkelig forklaring.

Som oftest kjennes det ut som om vi ikke er aleine når vi er det. Vi får kanskje en trang til å snu oss å se bak oss, en bevegelse i øyekroken, et vinddrag når alt er lukket, alt dette kan være tegn på at vi faktisk ikke er aleine.

Hva er disse tingene? Jeg bruker ordet ENERGIER, og jeg skiller på begrepene ånder og avtrykk. Jeg bruker ikke ordet spøkelser fordi det er så negativt ladet. Det er noe med signaler, spesielt til barn som kan la seg skremme.

Energiene vi finner i hus kan være ånder, eller de kan være avtrykk etter tidligere eiere eller noen som har vært på besøk. Man kan gjerne kjenne avtrykk etter energier fra folk som har bodd i huset tidligere og kanskje var huset møblert på en annen måte?  Så avtrykket kjennes tydelig et sted hvor det en gang sto en godstol, mens det i dag ikke er noe der. Energier går kanskje gjennom vegger som kanskje ikke sto der før? Det kan kjennes «travelt» ut langs en vegg i et rom, hvor det i dag står arbeidspulter på rekke, men så har det gjerne vært en korridor der tidligere.

Så ånder kan være stedbundne. Det vil si at de ikke beveger seg rundt omkring, men holder seg på et sted. For eksempel i en sofa, ved et kjøkkenbord eller i en godstol. Selv om møblene er borte.

Noen hører gjerne hjemme i en helt annen tid da det ikke fantes hus på stedet. Man kan noen ganger kjenne en travel energi på et spesifikt sted i huset… eller gjennom hele huset, dette kan stamme fra en vei eller et tråkk i fra gammel tid før huset ble bygget.

Jeg opplevde en gang jeg satte meg i en stol i en krok av stua, at jeg bare ville kjefte og smelle på noen….. Der fikk jeg bekreftet at tidligere eiere var en bråkete familie med 2 barn som fikk mye kjeft. Denne familien lever sannsynligvis den dag i dag et annet sted.

Så hvem er det som kan være i huset ditt?

Ofte er det familie og andre relasjoner som «stikker innom» for å se til at vi har det bra, for å formidle noe til oss, eller kort og godt bare ønsker å tilbringe tid med oss. De er der gjerne for å støtte oss i en vanskelig tid?

Som bildet viser: Våker over oss når vi er syke.

Det som er litt trist er at når våre nære og kjære gjør seg til kjenne så oppleves det ofte skremmende fordi det skjer ting rundt oss som vi ikke forstår, og mange reagerer med redsel. Et medium kan få kontakt med vedkommende energi og formidle beskjed og somregel opplever jeg at det er nok til at det roer seg.

Jeg tenker det er mange måter å gjøre en rens på. Jeg bruker mye healing – reiki, noen ganger «vasker jeg ut» boligen, eller jeg legger beskyttelse på boligen, det kommer helt an på energiene som er der. Særlig hvis det er den «travle» energien som kommer utenfra legger jeg på beskyttelse.

Andre tenner lys, bruker salvie, trommer og så videre. Vi har forskjellige måter å jobber på.

Somregel blir det rolig. Men jeg har også jobbet et sted hvor det ikke skjer endring over tid, og jeg får ikke bukt med uroen. Det blir rolig en stund, så kommer uroen tilbake. Det er faktisk også venners sted, så det er ikke så kjekt å ikke kunne hjelpe. Der har jeg foreslått at de får inn en sjaman som kan bruke sine teknikker. Jeg føler det er mye veldig gamle greier som ligger der.

Noen ganger kan uroen komme tilbake også selv om det er nære og kjære som er årsaken. Kan det hende at det er nye problemstillinger eller utfordringer som dukker opp i familien? Kan noen være syke? Eller holder et vannrør på å gå lekk?

Et medium kan gjerne formidle svaret J